ETTEPANEK

SAKU VALLAVOLIKOGU

ERAKORRALISE (ELEKTROONILISE) ISTUNGI KOKKUKUTSUMISEKS

Austatud Saku vallavolikogu liikmed!

Kooskõlas Saku valla põhimääruse paragrahviga 17 (Istungi kokkukutsumine ja päevakord) lõikega 2 kutsutakse vallavolikogu istung kokku „vähemalt neljandiku volikogu koosseisu ettepanekul nende poolt tõstatatud küsimuse arutamiseks.

20. aprillil esitasid viis volikogu liiget ettepaneku Saku valla Põhimääruse täiendamiseks selliselt, et Põhimääruse alusel saaks õiguspäraselt viia läbi volikogu elektroonilisi istungeid infotehnoloogiliste vahendite kaasabil.

Käesolev ettepanek tugineb EV Õiguskantsleri, Riigikogu Põhiseaduskomisjoni ja mitmete advokaadibüroode viimastele seisukohtadele, kehtivate õigusaktide tõlgendustele ja soovitustele, et KOV volikogude istungite elektrooniline läbiviimine eriolukorras on lubatud teatud tingimustel ka siis, kui KOV enda õigusaktid seda ette ei näe. Nendes tõlgendustes ja ka Saku valla volikogu viie liikme avalikus kirjas sisaldus soovitus, et volikogude elektroonilise istungi võimalus tuleb esimesel võimalusel ette näha valla põhimääruses. Kahjuks on Saku vallavolikogu esimees juba kahel korral ignoreerinud seda soovitust.

Kuna Saku valla Põhimääruse paragrahv 58 (Põhimääruse kehtestamine ja muutmine) sätestab, et „Põhimäärus või selle muudatus kehtestatakse, kui vastavat eelnõu on arutatud vähemalt kahel lugemisel kahel volikogu istungil“, siis on erakorralise vallavolikogu kokkukutsumisega võimalik kiiremini lõpetada vallavolikogu õigusaktide vastuvõtmine mitteseaduslikul või õiguslikult ebamäärasel moel ning sellega vältida võimalikke kohtuvaidlusi, mis võivad tekkida sellisel moel õigusaktide vastuvõtmisega.

Sale Mantsik /elektrooniline allkiri/

Jaan Plado / elektrooniline allkiri/

Ivar Raig / elektrooniline allkiri/

Marianne Rande / elektrooniline allkiri/

Hasso Uuetoa / elektrooniline allkiri/

Sakus, 21. aprillil 2020

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.