Tervitus EKVA aastakoosolekul 9. detsembril 2023

Tervitus Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsiooni (EKVA) aastakoosolekul Tallinnas, Glehni lossis

9. detsembril 2023.

Austatud EKVA president hr. Lembit Talpsepp, kallid kaasliikmed ja külalised!

Mul on kohustus ja au anda teile edasi kuum tervitus ja kingitus väga kaugelt, Lõuna-Aafrika Vabariigi ühest pealinnast, Pretoriast, kus 16.- 18. novembrini toimusid Aafrika lahtised meistrivõistlused seenioride kergejõustikus. Nendest meeldejäävatest võistlustest võtsid osa Ülo Randaru eestvõttel veel Erge Viiklaid ja siinkõneleja.

Siira tervituse palusid edasi anda Aafrika kergejõustikuveteranide Organisatsiooni (AFMA) president , endine Kameruni naissprinter, praegune edukas ettevõtja, Leonie Pauletta Etong ja Lõuna-Aafrika Vabariigi Kergejõustikuveteranide (SAMA) organisatsiooni president, vasaraheitja ja heidete mitmevõistleja Ansie Hennop. Viimane palus anda Aafrika 2023 lahtiste meistrivõistluste (14 th Open African Masters Athletisc Track and Field Championship) tänumedali puukarbis EKVA presidendile. Sellel karbil on tekst: „Thank You for Your Support to Masters Athletics. Minul jääb vaid üle ühineda selle tänuga ja kiita meie presidenti, et Eesti ja Balti 2023.a. lahtised meistrivõistlused Kadriorus said edukalt peetud kõigi aegade suurima osavõtjate arvuga ning meie tulemused sisestatud ülemaailmsesse andmebaasi, kust saame ülevaate oma kohtadest Euroopa ja Maailma edetabelites. Need edetabelid tegid võimalikuks ka kolme eestlase esmakordse osavõtu Aafrika lahtistest meistrivõitlustest, sest osavõtu aluseks oli võistluste peakorraldaja president A. Hennopi personaalsed kutsed Eesti parimatele kergejõustikuveteranidele ning vastavad kirjad Lõuna-Aafrika Vabariigi suursaadikule Stockholmis. Viisa saamiseks pidime lisaks täitma ja vahendama kiirkulleritega pool kilo pabereid.

Lõpetuseks minu isiklik tänu meie presidendile. Tänan Sind, Lembit, et juhtisid minu tähelepanu Pescaras võidetud kümnevõistluse kuldmedali kesisele punktisummale ja tulemustele heidetes ning innustasid mind rohkem treenima. Kaks kuud Jürgen Lambi juhendamisel aitasid mul koguda Pretorias ligemale 500 punkti rohkem kui Pescaras ning tõusta kümnevõistluse hooaja edetabelis 70+ vanuseklassis teisele kohale maailmas.

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.