Saku valla põhimääruse täiendamine

SAKU VALLAVOLIKOGU

OTSUS

(eelnõu 08..05.2020)

Saku valla põhimääruse (vastu võetud 18.06.2015) täiendamine ja muutmine

Kooskõlas kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse paragrahvi 22 lõike 1 punkiga 9 ja Saku valla põhimääruse paragrahviga 58 (Põhimääruse kehtestamine ja muutmine) vallavolikogu otsustab:

1. Täiendada põhimääruse paragrahvi 13 lõike 7 (Eestseisus) punkti 4) alljärgnevas sõnastuses: arutab volikogu istungi muutmist elektrooniliseks istungiks ja muid volikogu töökorraldamisega seotud küsimusi

2. Täiendada põhimääruse paragrahvi 16 (Volikogu istung) uue lõikega 7 alljärgnevas sõnastuses: Volikogu esimees või aseesimees otsustab kooskõlastatult volikogu eestseisusega vallavolikogu istungi läbiviimise elektrooniliste infotehnoloogiliste vahendite kaudu olukorras, kus volikogu liikmete füüsiline osalemine istungil võib ohustada inimeste tervist või muudel põhjustel pole võimalik.

3. Täiendada põhimääruse paragrahvi 16 (Volikogu istung) uue lõikega 8 alljärgnevas sõnastuses: Vallavolikogu istung, mis toimub elektrooniliste infotehnoloogiliste vahendite kaudu peab tagama, et:

1) volikogu liige on tuvastatav ning temaga on istungi ajal ühendus infotehnoloogiliste vahendite kaudu;

2) volikogu liikmel on võimalus igas päevakorra punktis võtta sõna ja hääletada isiklikult;

3) volikogu elektrooniline istung on avalik, mis salvestatakse ja protokollitakse samadel alustel tavalise koosolekuga

 

Seletuskiri

Saku vallavolikogu otsuse eelnõu

„Saku valla põhimääruse (vastu võetud 18.06.2015) täiendamine ja muutmine“ kohta

Saku valla volikogu istungite läbiviimisel eriolukorra tingimustes on kerkinud esile mitmeid probleemid Saku valla põhimääruse rakendamisel ja vallavolikogu töö korraldamisel. Käesoleva otsusega kõrvaldatakse mitmed põhimääruse puudused, mis tulenevad vajadusest viia läbi istungeid elektrooniliste infotehnoloogiliste vahendite kaudu ja tugevdada vallavolikogu demokraatlikku rolli vallaelu juhtimisel. Eelnõu eesmärgiks on lõpetada õigusrikkumised, mis on seotud viimaste Saku vallavolikogu istungite läbiviimisega.

Esimene parandusettepanek on seotud volikogu eestseisuse rolliga volikogu esimehe ja aseesimehe nõustamisel vallavolikogu istungi läbiviimiseks elektrooniliste infotehnoloogiliste vahendite kaudu. Põhimääruses on säte, et eestseisus arutab muid volikogu töö korraldamisega seotud küsimusi (paragrahv 13, lõige 7, punkt 4). Eelnõu esimene parandusettepanek täidab nimetatud sätte konkreetse sisuga.

Teine parandusettepanek on eelnõu keskne ettepanek ning sätestab vallavolikogu esimehe või aseesimehe õiguse korraldada volikogu istung kooskõlastatult eestseisusega elektrooniliste infotehnoloogis seadmete kaudu ning kõrvaldab õiguslikud takistused taoliste istungite pidamiseks.

Kolmanda parandusettepanekuga kehtestataks nõuded vallavolikogu istungi pidamiseks elektrooniliste infotehnoloogiliste vahendite kaudu.

Sale Mantsik /elektrooniline allkiri/

Jaan Plado / elektrooniline allkiri/

Ivar Raig / elektrooniline allkiri/

Marianne Rande / elektrooniline allkiri/

Hasso Uuetoa / elektrooniline allkiri/

Sakus, 20. aprillil 2020

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.