MTÜ Saku Valla Metsa Kaitseks pöördumine EV Riigimetsa Majandamise Keskuse ja Saku valla juhtide poole

Saku valla metsade kaitse ja rekreatiivse sihtotstarbe hoidmise vajadusest

Käesolevaga MTÜ “Saku valla metsa kaitseks” liikmed ja toetajad teavitavad Riigimetsa Majandamise Keskust (edaspidi RMK) ja Saku valla juhte sellest, et RMK poolt käesoleva aasta 25. juunil kohalikele elanikele esitletud metsamajandamiskavad Saku aleviku põhjaosa metsades ehk aleviku, Tallinna ringtee ja raudteega piirneval alal lähevad vastuollu suure osa kohalike elanike huvidega nimetatud piirkonnas metsade kaitse ning puhke-, virgestus- ja kaitsefunktsioonide (mürareostuse ja liiklusheitmete eest) hoidmisega.

Taotleme kõnealuste metsamajanduskavade elluviimise viivitamatut peatamist ning läbirääkimiste alustamist nimetatud MTÜ juhatuse liikmetega eesmärgiga töötada välja raieplaan , mis arvestaks ümbruskonna elanike seaduslike õiguste ja huvidega (küsimused RMK-le on esitatud pöördumise lisas 1).

Allakirjutanud rõhutavad, et raieplaan peaks olema ranges kooskõlas FSC (rahvusvahelise säästva metsamajandamise sertifikaadi) reeglitega ning juhivad RMK tähelepanu asjaolule, et elanikele tutvustatud raiekavades ühe metsala raiet lubav metsateatis puudub (RMK Saku valla kinnistute raiekavade analüüs on esitatud lisas 2).

Juhime Saku Vallavalitsuse tähelepanu tõsiasjale, et Saku aleviku ja lähiala üldplaneeringu seletuskirja peatüki 3 punkti 3.12 järgi tuleb raied Saku aleviku ja selle lähiala riigimetsamaal vallavalitsusega kooskõlastada. Soovime vallavalitsuselt selgitust, millistel kaalutlustel ja tingimustel RMK-le raieteks load anti. Leiame, et raielubade kooskõlastamine ilma mõjuanalüüsita ning volikogu ning ümbruskonna elanikega nõu pidamata pole kooskõlas Saku aleviku ja kogu valla elanike huvidega.

 

260 Saku valla elaniku allkirja, mis anti üle RMK juhile Aigar Kallasele 6. oktoobril 2020

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.