ARUPÄRIMINE nr. 2

ARUPÄRIMINE nr 2

Saku vallavolikogu esimehele Tiit Vahenõmmele

1. Saku vallavanemana sõlmisite ehitusfirmaga Nordlin lepingu ehitustööde läbiviimiseks Saku vallas. Siis oli Teie ülesandeks teostada ka kontrolli ehitusfirma Nordlin tegevuse üle. Nüüd olete läbi Prisma nime kandvate kinnisvaraga tegelevate fiirmade ehitusfirma Nordlin äripartner. Saku aleviku piiril olevate reklaamide kohaselt müüte te vallamaja taha ehitatud kortermaja (Juubelitammede tee 15a) kortereid. Kas Te ei näe oma tegevuses huvide konflikti kui olete ühe ja sama firmaga Nordlin kord ühel pool lauda ja seejärel teisel pool lauda?

2. Korruptsioonivastase seaduse paragrahv 5 (“Ametiseisundi, avaliku vahendi, mõju ja siseteabe korruptiivne kasutamine”) sätestab neli võimalust, kuidas valla kõrge ametiisik võib saada korruptiivset tulu oma ametiseisundi korruptiivse kasutamise, mõjujõu ja siseteabe kasutamise tulemusel kolmandate isikute huvides soodsa otsuse suunamises ja mõjutamises või ka ebasoodsa otsuse mittetegemises.” Kuidas te tõestate, et Teie kui Saku valla üks kõige mõjukam isik ei mõjutanud Saku valla ja ehitusfirmaga Nordlin vallamaja ehitamiseks sõlmitud lepingu koostamist ja rakendamist ehitusfirma Nordlin suhtes soodsalt.

3. Miks Prima nime kandvate kinnisvaraga tegelevate firmade, mille juhatuse liige ja omanik Te äriregistri andmetel olete, avalikel kodulehtedel pole Teie nime? Samas teiste omanike nimed seal on? Miks Te avalikkuse ees varjate oma ärimehe nime ja tegusid?

4. Mis aastast alates olete Prisma Kinnisvarade OÜ juhatuse liige ja kaasomanik ning millal täpselt algas selle firma partnerlus ehitusfirmaga Nordlin?

5. Miks te vallavolikogu esimehena ei taotlenud trahvinõuete esitamist ehitusfirma Nordlin suhtes seoses ehitustähtaegadest mittekinnipidamisega Saku vallamaja ehitamisel? Kas trahvinõuete rakendamine oleks võinud kahandada Prima Kinnisvarade OÜ müügitulusid Juubelitammede tee 15A korterite müümisel?

Sale Mantsik /allkiri/

Jaan Plado /allkiri/

Ivar Raig /allkiri/

Hasso Uuetoa /allkiri/

Sakus, 15. oktoobril 2020

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.