SAKU VALLAVOLIKOGU OTSUS (eelnõu 27.02. 2022)

Saku valla põhimääruse (vastu võetud 18.06.2015) täiendamine

Kooskõlas kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse paragrahvi 22 lõike 1 punkiga 9 ja Saku valla põhimääruse paragrahviga 58 (Põhimääruse kehtestamine ja muutmine) vallavolikogu otsustab:

Täiendada põhimääruse paragrahvi 47 (Õigusaktide täitmise kontroll) lõiget 4 (käsitleb arupärimisele vastamise tähtaega ja korda) alljärgnevas sõnastuses: „Arupärimisele tuleb vastata hiljemalt järgmisel volikogu istungil. Ainult kirjaliku vastuse nõudmisel esitatakse vastus arupärimisele kahe nädala jooksul peale arupärimise esitamist volikogu istungil. Eriolukorra, hädaolukorra, erakorralise seisukorra või sõjaseisukorra ajal tuleb arupärimisele vastata esimesel võimalusel, kuid mitte hiljem kui viie päeva jooksul, arvates arupärimise adressaadile edastamisest“.

Põhjendus: Eelnõu eesmärk on vähendada arupärimistele vastamise senist tähtaega (hiljemalt ülejärgmisel volikogu istungil), et kiirendada arupärimistes püstitatud probleemide lahendamist ning viia see vastavusse arupärimistele vastamisel laialt kujunenud tavale. Aktuaalsetele või kiireloomulistele arupärimisele vastamine kahe kuu pärast võib takistada probleemide lahendamist või muuta vastamise isegi mõttetuks. Ühtlasi võimaldab põhimääruse täiendus muuta operatiivsemaks vallavolikogu ja vallavalitsuse tegevust ja informatsiooni jagamist kriiside korral. Arupärimisetele vastamine eriolukorras, hädaolukorras, erakorralise seisukorra või sõjaolukorra ajal peaks toimuma esimesel võimalusel, kuid mitte hiljem kui viis tööpäeva peale arupärimise esitamist.

Analoogilised muudatused arupärimistele vastamise tähtaegades on tehtud Riigikogu kodukorras ja mitmete kohalike omavalitsuste põhimäärustes.

Jaan Plado / elektrooniline allkiri/

Ivar Raig / elektrooniline allkiri/

Anette Ott / elektrooniline allkiri/

Hasso Uuetoa / elektrooniline allkiri/

Sakus, 27. jaanuaril 2022

This entry was posted in Varia. Bookmark the permalink.